Ha szereted a rakott krumplit, mindenképpen próbáld ki ezt a csirkével és spenóttal sült krémes, sajtos változatot is!
A spenót kiváló vasforrás tavasszal, így érdemes belőle minél többet fogyasztani. Remekül harmonizál a csirkével, a fűszeres tejszínnel. Krumplival együtt sütve pedig finom és laktató, kiadós egytálétel. A sok sajttól még finomabb, a tejszín pedig arról gondoskodik, hogy ne száradjon ki.
Hozzávalók:
👉 70 dkg krumpli
👉 40 dkg filézett csirkemell
👉 20 dkg friss spenót
👉 20 dkg sajt
👉 4 dl főzőtejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál szerecsendió
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit nagyjából fél óra alatt héjában főzd puhára. Tedd hideg vízbe, majd ha már kihűl annyira, hogy kézbe tudd venni, hámozd meg és karikázd fel. Amíg a krumpli fő, a csirkét kockázd fel, sózd, borsozd, és olívaolajon pirítsd meg. A sajtot reszeld le. A tejszínt keverd össze a sóval, a borssal, az átnyomott fokhagymával és a szerecsendióval. A spenótleveleket alaposan mosd meg.
Egy tepsit vajazz ki. A krumpli felét fektesd az aljára, majd oszd el rajta a csirkemellkockákat és a spenótot. Szórd meg a reszelt sajt felével, locsold rá a fűszeres tejszín felét, majd fedd be a maradék krumplival, sajttal és tejszínnel. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd 40 percig. Ha szükséges, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
0 Megjegyzések