Tedd még izgalmasabbá a menzakaját! A paradicsomleves néhány fűszertől extra jó lesz, és a betűtészta sem hiányozhat belőle.


Ez a paradicsomleves nem vízízű, jó sűrű, kellemesen fűszeres, és 20 perc alatt elkészül. Szezonon kívül konzervből, sűrített paradicsomból is főzheted. Néhány fűszertől még zamatosabb lesz, jól megy hozzá a bazsalikom, de érdemes bele zellert is tenni.

Hozzávalók:

👉 15 dkg sűrített paradicsom
👉 3 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 ág bazsalikom
👉 1 db leveskocka
👉 1 teskanál pirospaprika
👉 1 fej vöröshagyma
👉 0.5 db zeller
👉 só
👉 bors
👉 betűtészta

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy lábosba, szórd hozzá a lisztet, és kis lángon, kevergetve készíts világosbarna rántást. Tedd hozzá a pirospaprikát, majd húzd le a tűzről, add hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel.

Rakd hozzá a vöröshagymát, a zellert, ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, leveskockával. Amikor felforr, mehet hozzá a betűtészta. Főzd körülbelül 10 percig, kóstold meg, kell-e még hozzá fűszer, a végén szórj hozzá ízlés szerint cukrot.