A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Akár 15 év fegyházra is számíthat a galgagutai gyilkos, aki brutálisan bánt el az idős szomszédjával


A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 45 éves galgagutai férfival szemben, aki megölte idős szomszédját azért, hogy felkutassa és megszerezze az otthonában tartott készpénzt.


A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az italozó életmódot folytató, munkanélküli, anyagi gondokkal küzdő férfi megélhetését alkalmi munkákból és ismerősöktől kapott kölcsönökből igyekezett biztosítani.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, 2020. április 9-én ittasan elhatározta, hogy a 89 éves, egyedül élő szomszédnőjétől pénzt szerez. Hogy a sértett ne vegye észre, a kertek felől közelítette meg a házát, átmászott a kerítésen, majd a teraszon a neki háttal ülő idős nő mögé lépve őt többször fejen ütötte a magával vitt 45 cm hosszú seprűnyéllel.

Az idős sértett a bántalmazás következtében fején csak könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban a támadás során elszenvedett súlyos pszichés terhelés miatt meghalt: halálát heveny szívmegállás okozta.

A férfi a vérző sértett fejét egy konyharuhával letakarta, ezután pénz után kezdett kutatni a házban. Amikor megtalálta a sértett pénztárcáját, abból 12.000 Ft-ot vett magához és elhagyta az ingatlant, később a fegyverként használt botot elégette. Néhány órával később visszament és tovább kutatott pénz után, míg az egyik szekrényben egy nejlonzacskóban 1.320.000 Ft-ot talált.

Másnap a zsákmányolt pénzből egy balassagyarmati boltban közel 40.000 Ft értékben vásárolt édességet, élelmiszert, whiskyt és sört, emellett jótékonykodott is: mintegy 46.000 Ft-ot adományozott egy egyházközösségnek, valamint szomszédjának is felajánlott 200.000 Ft-ot, aki ezt azonban nem fogadta el.

A Nógrád Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, melyben fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a Törvényszék a férfival szemben vagyonelkobzást alkalmazzon, és fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett közel 6.400.000 Ft bűnügyi költséget is.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról az ügyészség 15 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések