A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Konyhabútort ígért, lelépett az előleggel


Csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádol egy 49 éves férfit a Kaposvári Járási Ügyészség.


A vádlott 2019 decemberében személyes ismeretség révén előbb egy kaposvári, majd 2020 májusában egy budapesti vevővel állapodott meg abban, hogy konyhabútor készít nekik, és ezért a sértettektől 300 ezer forint előleget vett át.

Az ügyészség szerint azonban olyan asztalos munkákért tette el a pénzt, amelyeket valójában nem állt szándékában elvégezni. Az előlegből sem a szükséges faanyagokat, sem a szerelvényeket nem vásárolta meg, sőt az egyik sértettnek még hamis árajánlatot is készített egy fakereskedelmi vállalat nevében, ami azt hivatott igazolni, hogy a konyhabútorhoz szükséges faanyagot már kifizette.

A vádlott a sértettek sürgetése elől különböző indokokkal kitért, majd a teljesítési határidőt követően elérhetetlenné vált számukra. A férfi gyanúsítotti kihallgatása után a felek közvetítői eljárás lefolytatására tettek indítványt. Azonban a vádhatóság szerint erre nincs korlátlan lehetőség, mivel két éven belül a vádlott ellen egy másik eljárást már megszüntettek hasonlóan megbánó magatartás miatt. Ezért az ügyészségnek elutasította a közvetítői eljárás indítványát.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratban pénzbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás alkalmazását kérték. Az egyik sértett polgári jogi igényt terjesztett elő a csaló asztalos ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések