A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A marokkói keresztények királyukhoz fordultak a szabad vallásgyakorlatért


Marokkó Keresztényeinek Szövetsége VI. Mohammed marokkói királyhoz fordult, hogy a király engedélyezze hazája keresztényeinek, hogy szabadon gyakorolhassák vallásukat.


„Marokkóban csak a külföldieknek van joguk kereszténynek lenni és gyakorolni vallásukat” – mondja egy tangeri katolikus Fatima Laraki, aki szerint Marokkóban veszélyben vannak mindazok, akik nem az iszlám vallás hívői. A marokkói katolikusok titokban gyakorolják vallásukat.

A 2011-es marokkói Alkotmány ugyan elismeri a vallásszabadsághoz fűződő jogot, de nem ismeri el az iszlámon kívüli más vallás létezését. Sőt, az, aki az iszlám hívek közül valakit más vallásra akar áttéríteni, akár három év börtönbüntetésre számíthat.

Az elmúlt években több marokkói állampolgár kért politikai menedékjogot Spanyolországban vallásüldözés miatt, a spanyol bíróság azonban elutasította a kéréseket, mondván, hogy ez megzavarná a két ország kiváló diplomáciai kapcsolatát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések