A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Liverpool sokat segített a Real Madridnak legyőzni őt


A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében összekerült a három évvel ezelőtti döntő két résztvevője, a Real Madrid és a Liverpool. Az angol együttes az első félidőben komoly segítséget nyújtott a házigazdának, amely könyörtelenül ki is használta a védelem nagy hibáit, majd miután a Liverpool szépíteni tudott, egy újabb védelmi hibából a spanyolok kialakították a 3-1-es végeredményt.


Gareth Bale emlékezetes ollózós gólt lőtt, Mohamed Szalah fél óra után megsérült, az angolok kapusa, Loris Karius kétszer is hatalmasat hibázott. Ha egy vetélkedőben csupán ennyit mondunk, a futball barátai azonnal rávágnák: Real Madrid–Liverpool, Bajnokok Ligája döntő, 2018, a spanyolok nyertek 3-1-re. Emlékezetes finálé volt, és a két csapatot most nem ott, hanem korábban, már a negyeddöntőben összehozta a sors. A sajtó természetesen unos-untalan felhozta a három évvel ezelőtti meccset, ami az érdekelteket annyira izgatta, hogy érezhetően elegük volt belőle. Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője elintézte annyival, hogy azóta mindkét csapatnál rengeteg változás történt, a kijevi döntővel nincs miért foglalkozni, és a jelenben kell élni, nem a múltban.

Volt neki ennél jóval nagyobb gondja is: elfogytak a középső védői. Raphaël Varane a meccs napjának reggelén pozitív koronavírustesztet produkált, a csapatkapitány Sergio Ramos pedig sérülés miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére. Zinédine Zidane így kényszerből a madridi védelem tengelyében a Nacho Fernández, Eder Militao kettősnek szavazott bizalmat. Az angoloknál is tekintélyes neveket tartalmazott a hiányzók listája – Virgil van Dijk, Joel Matip, Jordan Henderson és Joe Gomez –, tehát ők sem a legjobb védelmükkel álltak ki a meccsre.

A két csapat csaknem fél órán keresztül nem sok munkát adott a tudósítóknak. Egyaránt villámgyorsan visszazártak, amint elveszítették a labdát, ezért a játék zömmel a két tizenhatos között zajlott nem túl nagy iramban. Aztán a Liverpool úgy döntött, segít a házigazdának, és két védelmi hibával kétgólos előnyhöz juttatta a Real Madridot a szünetig. Először a 27. percben Phillipset is ámulatba ejtette, hogy Toni Kroos milyen gyönyörűen indítja a saját térfeléről a mellőle meginduló Vinícius Júniort, aki megelőzte őt, pazarul maga elé tette a labdát a bal vállával, majd 14 méterről a tehetetlen Alisson mellett laposan a kapu jobb oldalába lőtt – 1-0.

A 36. percben pedig Alexander-Arnold gólpasszt adott, amikor Kroos újabb felívelését lefejelte Marco Asensiónak, aki ballal az ötösön megpróbálta elemelni a labdát Alisson fölött, a kapus bal kézzel belekapott a pörgetésbe, ám a labda visszapattant a spanyol elé, aki egy lépésről a hálóba vágta – 2-0.



A szünet után érthetően a Liverpool kezdett aktívabban, és az 51. percben szépített is: Jota rossz lövése Modrićról Mohamed Szalah elé pattant, aki ballal hét méterről, középről kapura lőtt, Courtois jobb kezéről a lécre, onnan pedig a gólvonal mögé pattant a labda – 2-1. Mielőtt azonban az angolok szurkolói belelovalták volna magukat az egyenlítésbe, a védelmük lehűtötte a reményeiket. Egész pontosan Phillips, aki a 65. percben csak nézte, ahogy Modrić passza Vinícius Júniorhoz jut, a brazil pedig a lábai között úgy talált a bal alsó sarokba, hogy Allison még beleért a labdába – 3-1.

Ezt követően a Real Madrid már nagyon vigyázott az eredményre, a Liverpool már nem jutott helyzetig. Így sem ledolgozhatatlan a hátránya a visszavágón, ám a védelmének a továbbjutáshoz nagyot kell javulnia.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Real Madrid–Liverpool 3-1 (2-0)

Madrid, Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk mögött
jv.: Brych (német).
Gólszerzők: Vinícius Júnior (27., 65.), Asensio (36.), illetve Szalah (51.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések