A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A két csapatkapitány játszotta a főszerepet


A Manchester City Kevin de Bruyne vezérletével 2-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának első felvonásán.


Bár a WhoScored.com rangsora alapján Emre Can a Bundesliga egyik legjobb védője, a kedd esti, Manchester City elleni Bajnokok Ligája találkozó nem az ő meccse volt. A Dortmund játékosa a 19. percben a félpályánál szórta el a labdát, az angolok villámgyors kontrát vezettek, amelynek a végén a belga csapatkapitány, Kevin de Bruyne vette be a vendégek kapuját.

Can később kissé könnyelmű mozdulatával majdnem egy tizenegyest is összehozott, de a VAR-vizsgálat után Ovidiu Hațegan játékvezető visszavonta a büntetőt, a Cannak reklamálásért adott sárga lapot viszont nem.

A dortmundiak az első félidő hajrájában hiába vártak a videobíró újbóli közbeavatkozására, Jude Bellingham gólja vizsgálat nélkül érvénytelen maradt. A 17 éves, angol játékos elpöckölte ugyan a labdát a nagyot hibázó Ederson kapus elől, de talppal érkezett, a veszélyesnek ítélt megmozdulásért pedig még sárga lapot is kapott.

Fordulás után Erling Håland került helyzetbe, de nem tudott ellőni Ederson mellett. A túloldalon Hitz védett nagyot Foden közeli kísérleténél. A City saját nevelésű játékosának több veszélyes megoldása is volt, de a kapu előtt rendre rossz döntést hozott.

A Dortmund viszont a hajrában némileg váratlanul egyenlített: Håland remek passza után Marco Reus lőtt a hazai kapuba, a csapatkapitány góljára tehát a csapatkapitány felelt. A német játékos két és fél év után volt újra eredményes a Bajnokok Ligájában, és a ma már a Bayernt erősítő Robert Lewandowskit lehagyva egyedül klubrekorder a BL-gólokat tekintve.



Viszont nem az övé volt az utolsó szó: de Bruyne nagyszerű labdával találta meg a leshatárról induló ex-dortmundi Ilkay Gündögant, aki Foden elé tálalt, az angol pedig ezúttal nem hibázott.

A Bajnokok Ligája negyeddöntős mezőnyéből a Manchester City az egyetlen csapat, amely nem játszott még döntőt a sorozatban. A Dortmund ellen tett egy lépést az áttörés felé, de a párharc egyáltalán nem lefutott a jövő szerdai visszavágó előtt.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Manchester City–Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
Gólszerzők: de Bruyne (19.), Foden (90.), illetve Reus (84.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések