A főpolgármesternek a népszerűség-hajhászás a járvány megfékezésénél is fontosabb


Miközben az operatív törzs határozottan azt kérte, hogy a húsvéti ünnepeket szűk családi körben, a csoportosulást kerülve igyekezzünk eltölteni, Karácsony Gergely a vírushelyzetre fittyet hányva, továbbra is gyülekezésre sarkallja a fővárosiakat. Kiderült ugyanis, hogy a húsvéti hétvégén a fővárosi önkormányzat ismét megnyitja a gyalogosok és a biciklisek számára a pesti rakpartot. Közleményükben azt írták, péntektől négy napon át – a húsvéti ünnepek alatt végig – ismét birtokba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között. A rakpart pénteken reggel 6 órától húsvéthétfőn este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől.

Maszk nélküli tömegek

Mint arról lapunk is beszámolt, Karácsony Gergely az előző hétvégén megnyitotta a pesti rakpartot, azonban ez nagy felelőtlenségnek bizonyult. Ezt még a baloldali sajtóorgánumok is így látták, Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa az Indexnek elmondta,

👉 tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet.


Zacher Gábor szerint „az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek és hogyan küzdünk mi az életükért. Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet.”

A koronavírus harmadik hulláma jelenleg emelkedő fázisban van, ezért érthetetlen, hogy a főpolgármester miért nem tud várni a rakpart megnyitásával, az emberek tömeges odacsalogatásával.

Nagy a tétje a népszerűség-hajhászásnak

👉 Karácsony Gergelynek a járvány elleni védekezés helyett fontosabb a népszerűség-hajhászás – ezt már lapunknak készített elemzésében jelentette ki Deák Dániel annak kapcsán, hogy a baloldali főpolgármester a harmadik hullám kellős közepén nyitotta meg a pesti rakpartot a gyalogosok előtt,


így a tömegek ellepték a Duna-partot. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint Karácsony Gergelynek vélhetően már kizárólag a baloldali előválasztás lebeg a szeme előtt, hiszen az információk és nyilatkozatok szerint jó eséllyel indulni fog az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyében.