A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 31 éves, különös visszaeső férfi ellen, aki ismerősétől a pénztartozását akarta behajtani, de végül a bántalmazta, majd minden pénzét elvette.


A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az agresszív férfi tavaly szeptember 5-én délután kölcsönadott 2.000 forintot ismerősének azzal, hogy a férfi a kölcsönkapott pénzt még aznap a fizetéséből megadja neki. Mivel a férfi a tartozását nem rendezte a megígért időben, a vádlott a tartozás megadása érdekében telefonon megfenyegette őt, majd a keresésére indult.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, késő este Salgótarjánban egy élelmiszerüzlet mögötti füves területen találta meg, és a ruhájánál fogva megragadta, a pénzét követelve. A sértett azonban a pénz átadását megtagadta, ezért a vádlott mintegy 10-15 alkalommal ököllel a fején és a védekezésre felemelt kezén megütötte.

A bántalmazott férfi ezután kivette a farzsebében tartott összes készpénzét, 14.000 forintot és azt az öklében szorítva tartotta, így az indulos férfi felszólította a pénz átadására. Támadójával szemben, a korábbi bántalmazás hatására az összes pénzét odaadta, a vádlott pedig elfutott a helyszínről. A kár azóta sem térül meg.

A sértett a bántalmazás következtében többszörös zúzódásos sérüléseket szenvedett el az arcán, halántéktájon és a jobb csuklóján, amelyek könnyű sérülések voltak ugyan, de a bántalmazás módjára és körülményeire tekintettel a súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A vádlott különös visszaeső, korábban már ült börtönben ugyancsak rablás miatt. Most az ügyészség rablás bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt ellene vádat. A nyomozás kezdetén a férfi letartóztatásban volt, majd elkezdte egy másik ügyében kiszabott jogerős szabadságvesztése letöltését, de további eljárások is folynak ellene.

Jelen ügyben, ha a bírósági előkészítő ülésen beismer, 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra számíthat.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.