A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors spenótos-túrós táska – Egyszerű recept leveles tésztából


Finoman sül össze a krémes túró és a spenót a tésztában, amelyből tökéletes reggeli is készülhet.


A leveles tészta nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, ne félj tőle! Sosem baj, ha vannak olyan kész alapok a konyhádban, amelyek megkönnyítik az életed, és gyorsan finom és laktató ételt tudsz belőlük az asztalra tenni.

Hozzávalók:

👉 100 gramm bébispenót
👉 120 gramm túró
👉 90 gramm sajt (reszelt)
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csomag leveles tészta
👉 fél evőkanál vaj
👉 ízlés szerint só
👉 ízlés szerint bors
👉 1 darab tojás (kenéshez)

Elkészítés:

Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, majd tegyük rá a felszeletelt fokhagymát és a spenótot. Várjuk meg, amíg a spenót megfonnyad és összeesik. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk puhára. Tegyük félre, várjuk meg, amíg kihűl.

Amikor kihűlt, keverjük hozzá a túrót és a reszelt sajtot.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk félbe és az egyik felére tegyünk a spenótos keverékből kupacokat úgy, hogy hagyjunk ki köztük egy-két ujjnyi helyet. A tészta másik felét borítsuk rá és ahol nincs spenót, vágjuk el. Az így kapott téglalapok széleit nyomkodjuk össze. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással, majd villával szurkáljuk kicsit meg.

Süssük a batyukat 35 percig, amíg szépen megpirulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések