Hirdessen itt

Lezárják Spanyolországot, de Madrid ellenszegül


Általános iskolák a francia drogkereskedők célpontjai, sztriptíze kötelezték az amerikai nőt egy csapatépítő tréningen. Madrid képviselője ellenszegül a járvány miatti szigorításoknak, bizalmatlansági indítványt nyújtottak be több spanyol régióvezető ellen.


Általános iskolákat környékeznek meg a drogkereskedők Franciaországban

Hétfőn délután cannabis-szal tömött hátizsákot találtak egy általános iskolában Montpellierben. Nem sokkal ezután két fiatal férfi mászott át az iskola kerítésén, majd a gyerekeket faggatták a hátizsákról. Az igazgató azonnal értesült róla, és életbe léptette az idegenek behatolásának esetére vonatkozó biztonsági protokollt, mielőtt a rendőrség a helyszínre ér. A pánikba került dealerek ekkor fenyegetni próbáltak a kiskorú diákokat. A két dealer végül a rendőrség megérkezése előtt elmenekült, jelenleg nagy erőkkel keresik őket. Néhány nappal ezelőtt pedig Montpellier egy másik negyedének kerületi hivatalnokait saját intézményükbe zárták a drogkereskedők, mert a tisztviselők zavarták őket a kábítószerforgalmazásban.

Még inkább elmérgesedett a helyzet Nîmes városában, ahol szintén egy általános iskolát kellett három méter magas, áthatolhatatlan kerítéssel elkeríteni, mert az iskola környéke a város egyik drogkereskedelmi központja lett, rendszeres a lövöldözés. Tavaly júniusban egy 21 éves fiatal halt meg, amikor a drogbandák lövöldözése közben egy eltévedt lövedék eltalálta őt az épület előtt. Az iskola vezetése a háromméteres fallal a bűnözők behatolásától és a lövöldözéstől akarja megvédeni a diákok életét.

Forrás: Le Figaro (1), Le Figaro (2)


Kötelező sztriptíz miatt perelték a gyorsétterem-láncot Kaliforniában

Egy fiatal nő beperelte volt munkahelyét a kaliforniai Panda Exress kínai gyorsétterem-láncot, szexuális zaklatás miatt. A 23 éves Jennifer Spargifiore azzal vádolja korábbi munkáltatóját, hogy a szakmai előrelépés feltételeként 2019-ben csapatépítő tréningen kellett részt vennie, ahol a szokásos feladatok helyett sztriptíz táncot kellett bemutatni, fehérneműig vetkőzve.

A nő ügyvédje elmondta, hogy a per célja a vállalat eltántorítása az ilyen jellegű csapatépítő módszertől, és attól, hogy a munkahelyi sztriptíz a szakmai előléptetés feltétele lehessen. Spargifiore elmondta, hogy úgy érezte, csak akkor kaphatja meg az előléptetést, ha teljesíti a feladatot, ezért tette meg.

A Panda Express reagált a vádakra, elmondása szerint a csapatépítő tréninget egy alvállalkozó, az Alive Seminars and Coaching Academy cég tartotta, amelynek tetteiért nem tudják vállalni a felelősséget, mert azok fölött a Panda nem rendelkezik. Hozzátették, hogy a tréningen való részvételre senkit nem köteleztek, illetve a képzés nem volt az előléptetés feltétele.

Forrás: The Blaze

Húsvétra lezárják Spanyolországot, Madrid ellenszegül

Döntöttek a húsvéti korlátozásokról Spanyolországban. A szerdai régióközi találkozón Madrid kivételével minden közösség képviselője igennel szavazott az ünnepi szigorításokra, illetve az eddigi előírások fenntartására. Ennek értelmében húsvétkor minden régiónak le kell zárnia határait, tehát nem engedélyezik az autonóm területek közötti szabad mozgást.

Az éjszakai kijárási tilalomnak legkésőbb este 11-kor mindenhol el kell kezdődnie. A nem egy fedél alatt élők privát találkozói húsvétkor is tilosak. Az intézkedések alól csak a Baleár- és a Kanári-szigetek mentesül. Azok a régiók pedig, ahol jelenleg ennél szigorúbbak a szabályok, ott az elnökök szabadon dönthetnek a lazításról vagy a meglévő előírások fenntartásáról.

Isabel Díaz Ayuso madridi elnök tovább szítja a feszültséget az országban, mert nem hajlandó lezárni a madridi közösséget a régióközi megállapodás ellenére sem. Isabel Díaz Ayuso közölte, hogy Madrid a saját törvényeit fogja alkalmazni húsvét idején is.

Forrás: 20 minutos, RTVE

Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a spanyol régióvezetők ellen

Madrid a második régió, ahol az utóbbi időben bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a vezető ellen. Murciából indult a feszültség, ahol a Néppárttal (PP) kormányzó Ciudadanos (Polgárság pártja) a szocialistákkal (PSOE) együtt bizalmatlansági indítványt nyújtott be a régióvezető ellen. A Ciudadanos vezetője, Inés Arrimadas azt mondta, hogy a murciai elnök nem tartja magát a közös kormányzáshoz szükséges alapelvekhez és többszöri kérés ellenére sem vonta felelősségre a soron kívül beoltott murciai köztisztviselőket, amivel pártja nem ért egyet így nem hajlandók tovább együttműködni a néppárti vezetővel.

A feszültség hatással volt Madridra is, ahol szintén a Néppárt és a Ciudadanos kormányoznak. Isabel Díaz Ayuso madridi elnök ellen is benyújtották az indítványt. Annak érdekében, hogy a madridiak dönthessenek elnökük sorsáról, Ayuso feloszlatta a közgyűlést, majd rögtönzött sajtótájékoztatón jelentett be előrehozott választásokat Madridban, május 4-re. Nem sokkal később pedig menesztette az összes polgárpárti kormánytagot, köztük az elnökhelyettest, Ignacio Aguadot is.

Egy órával később a kormányzó szocialisták beadtak egy bizalmatlansági indítványt a szintén néppárti vezetés alatt álló Castilla és León kormánya ellen is. Hamarosan eldől, hogy mi lesz az érintett régióvezetők sorsa, egyelőre kérdéses, hogy időben beadták-e az indítványokat, vagy a madridi elnök megelőzte őket a közgyűlés feloszlatásával.

Forrás: RTVE (1), RTVE (2)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések