Tűz miatt összesen százhuszonnyolc beteget mentettek ki a kórtermekből csütörtökre virradóra, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház egyik épületszárnyából. Egy ötödik emeleti kórteremben két, mennyezetre felfüggesztett televíziókészülék gyulladt ki, nagy valószínűséggel elektromos zárlat következtében.


    A tűzeset során egyetlen betegnek sem esett baja.


Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András még hajnalban beszélt Bucsi László kórházigazgatóval, felajánlva a város segítségét, ezt a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében is nyilvánosságra hozta. A tűzben érintett emelet kivételével már délelőtt visszatérhettek a betegek, az ötödik emelet ápoltjait a kórház más kórtermeiben helyezték el. Koronavírus-fertőzés miatt kezelt beteg nem volt az épületben.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleménye szerint a helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a székesfehérvári, a sárbogárdi, a pétfürdői és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók, akik összesen százhuszonnyolc beteget, többségüket betegágyban tolva mentették ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve. Az összetett, gyors reagálással a tűz keletkezése után nagyon rövid időn belül minden beteg biztonságba került. A tűzoltók porral oltóval oltották el a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd segítettek a betegeket visszatolni a kórtermekbe.

A tűzesetben a betegeknek nem esett baja, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült. A mentésben összesen harminchét hivatásos tűzoltó vett részt tíz járművel. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.

A Katasztrófavédelem éjjel arról értesített, hogy sajnos tűz ütött ki a Szent György Kórház Hotel épületének 5....

Közzétette: Dr. Cser-Palkovics András – 2021. március 10., szerda