A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Töltött édesburgonya-hajók fűszeres, krémes raguval - Nincs benne hús, de laktató


Nem is olyan nehéz olyan húsmentes ételt találni, ami laktató, tápláló, nagyon finom és egyszerű is.


Ez pedig még látványra is nagyon vonzó, sőt, még egy csomó jó tulajdonsága van. Például az, hogy minden családtag elfogadja, még a gyerekek is - talán a mókás hajóforma miatt, talán a burgonya édessége az ok, ezt pontosan nem tudni - de a lényeg, hogy mindenki szereti.

Hozzávalók

A krumplicsónakhoz:
👉 4 darab édesburgonya
👉 200 gramm vörösbab (száraz)
👉 400 gramm hámozottparadicsom-konzerv
👉 1 darab vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 ízlés szerint friss petrezselyem
👉 só, bors

A tálaláshoz:
👉 reszelt sajt
👉 tejföl

Elkészítés:

A babot bő, sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük.

Az édesburgonyákat félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé egy sütőpapíros tepsire fektetjük. 200 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük őket.

Közben a hagymát apróra vágjuk, és egy kis olajon párolni kezdjük, ha már majdnem jó, hozzáadjuk a felapírított fokhagymát is. Egy perc pirítás után következhet a bab és a paradicsom. Ezeket jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, összefőzzük.

Amikor a krumpli megpuhult, kivesszük, megfordítjuk, mindre halmozunk a babból, és viszatoljuk a sütőbe 5-10 percre.

Tejföllel, sajttal tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések