A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tájvédelmi területet rongáltak a terepjárósok


A Szigetvári Rendőrkapitányságra tett bejelentést egy helyi férfi a rendőrség segélyhívó vonalán keresztül.


A panaszos szerint Magyarlukafa településen a tulajdonában levő mezőgazdasági területet március 13- és 18. között idegenek járművekkel taposták le. A legelő egy tájvédelmi körzet része, azon a tulajdonos sem végezhetett volna földmunkát. A helyszíni szemle megállapította, a legelő talaját nem mezőgazdasági gépek, hanem sportcélra használt terepjáró gépkocsik kerekei rongálták meg, a nyomok szerint az autókkal vezetőik – az autósport szaknyelve szerint – drifteltek a védett területen, tízméternél nagyobb sugarú köröket szántottak a kerekekkel a legelőbe.

Az elvégzett adatgyűjtést követően a rendőrök beazonosították, majd elfogták a feltételezett elkövetőket. A gyanú szerint a 43 éves somogytarnócai férfi, valamint 22 éves szuloki társa volt az, aki a kiemelt tájvédelmi területhez tartozó legelőt terepjárókkal szándékosan megrongálták.

Az esettel összefüggésben a rendőrök három speciális, közúti forgalomban való közlekedésre alkalmatlan, műszaki vizsga és forgalmi engedély nélküli off-road járművet foglaltak le, a két sofőrt pedig természetkárosítás és rongálás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A járművek vezetői többször, más-más terepjáróval mentek vissza a szerintük remek terepnek tartott területre, volt hogy együtt, volt, hogy külön–külön mentek rá a gyepre. Tisztában voltak vele, hogy tiltott, természetvédelmi övezetbe hajtottak be az autóikkal, de állításuk szerint arról nem tudtak, hogy a legelő is része a tájvédelmi körzetnek. Mindkét gyanúsított elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a Szigetvári Rendőrkapitányságon indított vizsgálat nyomán pénzbüntetésre és bírságra számíthatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések