A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Évek óta várt funkciót kapnak a youtuberek


Képes lesz végre előre szólni a szerzői jogi problémákról a videómegosztó.


A főállású youtuberek rémálma, hogy a videóik publikálása után a Content ID automatikus szerzői jogvédelmi rendszer váratlanul másoknak adja a tartalmaikból származó bevételt. Egyes esetekben tévesen detektálhatja például jogvédett zenék felhasználását, más esetekben a fair használatot nem képes megítélni, mindez ráadásul csak a videók publikálása után derül ki – olvasható az Origo Tech rovatának cikkében.

Az új Checks, avagy ellenőrzés funkcióval ezt a gondot orvosolja a YouTube: a tartalomkészítők hamarosan már a videóik publikálása előtt ellenőrizni tudják majd, hogy beleköt-e azokba a ContentID.

Amennyiben egy tartalmuk fennakad a rostán, akkor a publikálás előtt elvégezhetik a szükséges módosításokat, vagy panaszt nyújthatnak be, és megvárhatják annak az eredményét a közzététel előtt. A youtuberek továbbra is dönthetnek kifogásolt videók azonnali publikálása mellett, sikeres panasztétel esetén megkapják a belőle származó összes bevételt.

A mostani változtatás óriási mennyiségű frusztrációtól és idegeskedéstől mentheti meg a youtubereket, hiszen még időben értesülnek a problémákról, nem utólag kell tüzet oltaniuk. Természetesen előfordulhat olyan, hogy a Content ID adatbázisába a videóik közzététele után bekerült anyag miatt csattan a hátukon az ostor, de ezzel nem tudnak mit kezdeni azon túl, hogy maximális óvatossággal próbálnak eljárni a videók elkészítésekor.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések