Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos csirkemell mézes-fokhagymás mázban - Vajpuha lesz így a hús


Villámgyors recept, ami nem csak nagyon finom, de elképesztően egyszerű is, ráadásul tényleg elég fél órát rászánni a napból.


Rengeteféleképpen lehet izgalmassá tenni a csirkemellet, hiszen natúr, viszonylag semleges ízű hús, ezért bármilyen intenzívebb vagy pikánsabb fűszerezés jól áll neki. Ha több időd van, érdemes valamilyen pácot készíteni és abban pihentetni, hogy magába szívja az ízeket, de ha kevesebb a rendelkezésre álló idő, akkor jöhet igazán jól az alábbi megoldás.

Hozzávalók:

👉 2 darab csirkemellfilé
👉 70 gramm méz
👉 50 gramm vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 másfél evőkanál almaborecet
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 1 ág kakukkfű
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 fél teáskanál fokhagymapor
👉 ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A csirkemellfiléket hosszában vágjuk ketté, hogy 4 egyforma darabunk legyen. Locsoljunk rájuk egy kis olívaolajat, majd szórjuk meg őket sóval, borssal, fokhagymaporral.

Egy tapadásmentes serpenyőben süssük őket aranybarnára, mindkét felüket 3-4 percig. Tegyük őket félre.

Abban a serpenyőben, amelyikben a csirkét sütöttük, olvasszuk meg a vajat, majd keverjük bele a zúzott fokhagymát. Kis lángon kevergessük, míg a fokhagyma el nem kezd barnulni. Ha barna, öntsük rá a mézet, a szójaszószt és az ecetet. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, sózzuk.

Gyöngyözve, kis lángon főzzük, míg be nem sűrűsödik. Szedjük ki a kakukkfüvet, majd tegyük bele a csirkemellfiléket. Kicsit rázzuk össze, hogy a szósz bevonja a húst. Kapcsoljuk le a lángot, majd a szósszal megöntözve, rizzsel, szezámmaggal megszórva kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések