A gyerekeknek is ízleni fog a spenót, ha finom, sok sajttal készült péksüteményt töltesz meg vele.
A spenótos tekercsek akár ünnepi falatként, akár otthon gyors uzsonna gyanánt biztos sikert aratnak. Leveles tésztából villámgyorsan elkészíthető ez a krémes finomság, amelynek az aljára és a tetejére is bőven jut a sajtból. Úgy a legjobb, ha a tetejét gazdagon megszórod szezámmaggal. Ha mirelit leveles tésztát vásárolsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a hűtőből, elkészítéskor pedig nyújtsd ki.
Hozzávalók:
👉 1 csomag leveles tészta
👉 30 dkg friss spenót
👉 12 dkg tejszínes krémsajt
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál vaj
👉 1.5 dl tejföl
👉 0.5 szál póréhagyma
👉 szezámmag a tetejére
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg egy fazékban, add hozzá a felkarikázott póréhagymát, a fokhagymagerezdeket, és párold puhára. Ezután dobd rájuk az alaposan megmosott spenótleveleket, sózd, borsozd, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt párold addig, amíg összeesnek. A tojásokat egy tálban keverd össze a tejföllel, és kanalazd hozzá a megpárolt spenótot.
A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki. Kend meg az alját tejszínes krémsajttal, majd oszd el rajta a tejfölös, spenótos keveréket. Tekerd fel a tésztát, és szeleteld fel. Az így kapott csigákat rakosgasd tepsibe, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal és szezámmaggal, majd 190 fokon süsd 15-20 percig, amíg aranybarna színt kapnak.
0 Megjegyzések