Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos-halas tészta: egyszerű hozzávalókból isteni fogás


A paradicsomos-halas tésztával 30 perc alatt kényelmesen elkészülsz. Ezt a fogást a fokhagyma és a parmezán teszi különlegessé.


A paradicsomos-halas tészta mediterrán ízvilágú fogás, amit hétköznap is lesz időd összedobni. A tonhal omega-3 zsírsavai kedvezően hatnak a szervezetre, így érdemes rendszeresen fogyasztani. A penne tökéletes alap hozzá. Csak arra figyelj, hogy ne főzd túl.

Hozzávalók:

👉 40 dkg tészta
👉 25 dkg paradicsom
👉 20 dkg tonhal
👉 5 dkg parmezán
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 ág bazsalikom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy nagy lábosban kezdjél vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A tonhal levét öntsd le, és vágd nagyobb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát pucold meg, és aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal. Főzd össze 15 perc alatt. Keverd hozzá a tésztát, a tonhalat, forgasd össze, majd szórd meg bazsalikommal, tálaláskor pedig reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések