A Waldorf-saláta a legjobb választás akkor, ha télen is egészséges, könnyű ebédet vagy vacsorát szeretnél az asztalra tenni.
A Waldorf-salátát először a 19. században alkotta meg a Waldorf Hotel séfje. Eredetileg csak zellerszárból, almából és majonézből állt, később jött még ezekhez a dió, a mazsola vagy a szőlő, amelyek nélkül ma már elképzelhetetlen az ízletes fogás. Az édes alma, a szőlő és a fanyar zöldségek tökéletesen harmonizálnak egymással. Ha nem jutsz szőlőhöz, mazsolát is tehetsz a salátába.
Hozzávalók:
Waldorf
👉 6 db zellerszár
👉 2 marék dióbél
👉 1 db alma
👉 1 fej saláta
👉 1 kisebb fürt szőlő
Az öntethez
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 kávéskanál citromlé
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A zellerszárat, a salátát és az almát alaposan mosd meg. A zellert karikázd fel, az almát vágd kockákra. Egy tálat bélelj ki salátalevelekkel, erre helyezd a felvágott zellerszárakat és almadarabokat, majd add hozzá a szőlőt vagy a mazsolát és a diót.
Egy másik tálban keverd össze a majonézt a tejföllel, sózd, borsozd, és csepegtesd hozzá a citromlevet. Add az öntetet a salátához, keverd össze óvatosan, és már tálalhatod is az egészséges és könnyű vacsorát.
0 Megjegyzések