Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ricottás, sütőtökös tészta, ami összesütve még finomabb: könnyű, mégis laktató


Addig vásárolj be sütőtökből, amíg még kapható: készíts belőle isteni ricottás-sütőtökös tésztát!


Ricotta ma már nem csak a nagyáruházakban kapható. Ez a lágy, olasz sajtkészítmény semleges ízének köszönhetően számtalan módon variálható, édes vagy sós ételekhez egyaránt jól illik. Különösen finom lehet tészta kísérőjeként sütőtökkel összekeverve, tejszínnel és reszelt sajttal felturbózva. A tököt felhasználás előtt sütőben süsd meg, sokkal finomabb, mint főzve.

Hozzávalók:

👉 40 dkg tészta
👉 25 dkg sütőtök
👉 15 dkg ricotta
👉 10 dkg trappista sajt
👉 5 dkg parmezán
👉 1 dl főzőtejszín
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A tök magjait vájd ki, darabold fel, fektesd a szeleteket héjukkal együtt tűzálló tálba, és 45-60 perc alatt süsd puhára 200 fokon. Ha kész, vedd ki a sütőből, és kanalazd ki a belsejüket egy tálba.

Amíg a tök sül, a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le.

A tököket villával nyomkodd össze, add hozzá a ricottát és a tejszínt. Sózd ízlés szerint, szórd meg frissen őrölt fekete borssal, gyömbérrel és egy kis Cayenne-borssal. A tésztát egyengesd el egy tűzálló tálban, és öntsd le a sütőtökös szósszal. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, majd told a sütőbe 15-20 percre, amíg az ízek összeérnek, és a tetejére a sajt ráolvad. Parmezánnal megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések