A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrségi eljárás indult a képviselői irodaházban működésbe lépett füstgránát miatt: ez a gyanú


Nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában történt eseménnyel kapcsolatban.


Ahogy azt korábban megírtuk, füstgránát miatt kellett kivonulnia a tűzoltóságnak az Országgyűlés Irodaházhoz szerda este. Szilágyi Zoltán, az országgyűlés sajtófőnöke az MTI érdeklődésére tegnap este elmondta: az Országgyűlés Irodaházában, a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének a kezében „beindult” egy füstgránát.

A történtek kapcsán a Jobbik Magyarországért Mozgalom hivatalos közleményében azt írta, a füstgránát – amit leltározás közben találtak – véletlenül indult be kollégájuk kezében, ám az egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor kerülhetett az épületbe.

A rendőrség nyomozásba kezdett az ügy kapcsán. Honlapjukon azt írják, az Országgyűlési Őrségtől 2021. március 3-án 18 órakor érkezett jelzés a rendőséghez, hogy az Országgyűlés Irodaházában füst keletkezett. A rendelkezésre álló információk szerint az épület második emeletén egy irodában, az ott jogszerűen tartózkodók környezetében egy pirotechnikai eszköz működésbe lépett, amely beindította az objektum tűzvédelmi rendszerét.

Az üggyel kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) rongálás miatt indított nyomozást, amelyben tanúkat hallgattak ki a rendőrök. A KR NNI szakértőket rendelt ki a büntetőjogi felelősség megállapítása érdekében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések