A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nehézsúlyú bűnözők egy cellában! Közös zárkát kapott M. Richárd és a soroksári futó nő feltételezett gyilkosa


Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázolás miatt elítélt M. Richárd és a soroksári futó nő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter, tudta meg a Blikk. Felmerül a kérdés: vajon átgondolt stratégia állhat a mögött, hogy a két férfi egy cellában kötött ki?


Remekül kijönnek egymással

Arról, hogy a két nehézfiú egy cellában kötött ki a Blikk szerzett tudomást, s bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy ez a szituáció a tipikus két dudás nem fér meg egy csárdában, ez esetben zárkában, ám a lap úgy tudja, hogy a két elítélt nagyon is jól kijön egymással.

Átgondolt stratégia

Laikusként átgondolva azt hihetnénk, hogy egy ilyen párosnak meg vannak számlálva a percei, hiszen mindketten dominánsak és igyekeznek egyeduralomra törni, ám a szakértő ezzel szemben egészen mást állít. Véleménye szerint a börtön vezetősége egy jól átgondolt stratégiát követően hozta meg a döntést, amikor a két férfit egy zárkába osztotta.

Ezt mondta a kriminológus

“Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után – mondta a lapnak Németh Zsolt kriminológus.

Ezt mondja R. Szilveszter ügyvédje

Az együttélés kapcsán egyébként megszólalt R. Szilveszter ügyvédje is, dr. Lichy József is, aki elmondta telefonon beszélt az ügyfelével, aki örömmel adta az ügyvéd tudtára, hogy kivel van közös zárkában.  “Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt, az is kiderült, több közös ismerősük is van. Szilveszter különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában” – mondta a lapnak az ügyvéd.

M. Richárd neve ekkor tűnt fel először

Mint ismert M. Richárd neve először egy maffiaperben tűnt fel még 2006-ban, akkor 8 évet kapott, amiből 5-öt ült le, ezt követően pedig 2017-ben került ismét a rendőrség látókörébe, amikor a luxuskocsijával karambolozott a Dózsa György úton.

A baleset

A másik járműben ketten meghaltak. M. Richárd 140-es tempóval hajtott, jogosítvány nélkül. Első fokon 4 év börtönre ítélték, a jogerős ítéletig szabadlábon védekezhetett volna, ám szabálysértést követett el, így börtönbe kellett vonulni.

R. Szilveszter gyilkolhatta meg a soroksári futó nőt

R. Szilvesztert vádolják a Kardosné Gyurik Krisztina, a soroksári futó nő brutális meggyilkolásával. Az eset azért nagyon különleges, mert a gyilkosság még 2013-ban történt, ám a gyilkost öt évig hiába kereste a rendőrség.

Az áttörés

Az áttörés akkor jött el, amikor a más bűncselekmények miatt raboskodó R. Szilveszter DNS mintája egyezést mutatott a helyszínen talált anyagmaradványokkal. A férfi tárgyalása jelenleg is tart.

Ez lehet a cél?

A Blikk egyes forrásokból úgy értesült, hogy konkrét célja is lehet annak, hogy a két bűnöző egy cellába került. Mint ismert R. Szilveszter a lebukása óta egyszer sem tett vallomást, talán azt gondolhatják, hogy a férfinak M. Richárd társaságában megered majd a nyelve?

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések