A nagyiféle hagyományos módszerrel készítve a legfinomabb a túrós-mazsolás pite.
Ha nincs gyümölcsszezon, készítsd a klasszikus pitét túrós töltelékkel! A tészta összeállítása nem különösebben bonyolult, a lényeg, hogy gyorsan dolgozz, és a vaj hideg legyen. Ha nem szereted a mazsolát, nyugodtan kihagyhatod belőle, anélkül is nagyon finom.
Hozzávalók:
túrós
👉 50 dkg liszt
👉 25 dkg vaj
👉 15 dkg cukor
👉 2 db tojás
👉 3 evőkanál tejföl
👉 1 csomag sütőpor
A túrótöltelékhez
👉 1 kg túró
👉 10 dkg porcukor
👉 10 dkg mazsola
👉 2 db tojás
👉 1 db citrom
👉 1 csomag vaníliás cukor
A tálaláshoz
👉 porcukor
Elkészítés:
Először a tésztát készítsd el. A lisztet keverd össze a sütőporral, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Az egyik tojást válaszd ketté. Egy egész tojást és a másik sárgáját keverd a vajas-lisztes masszához, majd add hozzá a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas legyen. Gyúrj belőle egynemű tésztát, és tedd a hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez a tojásokat válaszd ketté. A túrót egy tálban villával törd össze, és keverd össze a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a citromhéjjal és a mazsolával. A tojásfehérjékhez öntsd hozzá a tészta készítésekor visszamaradt fehérjét, és verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós masszát.
A tésztát válaszd ketté. Az egyik felét lisztezett deszkán nyújtsd ki, igazítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend rá a tölteléket, és fedd be a másik tésztával. Villával szurkáld meg, és tedd a sütőbe. Süsd 180 fokon fél órát, amíg a tészta aranybarnára sül. Akkor szeleteld fel, ha már kihűl. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálald.
0 Megjegyzések