Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nagyon puha, vaníliás-kakaós sütemény: egyszerűen készül a mutatós finomság


A szép sütemény hihetetlenül egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, a többit pedig a sütő intézi.


Gyerekkorom egyik kedvence a kétféle színű, vaníliás-csokis csavart fagyi, de süteményekben is imádom ezt a kombinációt. A zebra piskóta mellett egy másik egyszerű, puha tésztájú édesség is nagy kedvenc, amit akár még kezdők is összedobhatnak.

Hozzávalók:

👉 25 dekagramm cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 25 dekagramm finomliszt
👉 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
👉 1 evőkanál rum (opcionális)
👉 25 dekagramm vaj (olvasztott)
👉 6 darab tojás

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját keverjük habosra a cukrokkal, majd csorgassuk bele az olvasztott vajat, azt is keverjük el benne, végül a liszt is legyen beleforgatva.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgájás-lisztes keverékhez.

A massza felét simítsuk sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe (20x30 centiméteres).

A maradék masszába forgassuk bele a kakaót és a rumot, majd csorgassuk a tepsibe öntött tészta tetejére. A sütit 180 fokosra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt süssük meg (sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések