A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes mandarinos túrótorta: gyönyörű remegős desszert


Ha szereted a túrós desszerteket, ezt a mennyei, mandarinnal gazdagított tortát feltétlenül vedd fel a repertoárodba!


A túrótorta kiváló hidegen, sütés nélkül, de ilyenkor talán még jobban esik a sült változat. A tészta nagyon vékony, sokkal jobban dominál benne az édeskés túrókrém, amibe mandarin is kerül. Nem kell hozzá megvárni a következő családi szülinapot, bármikor elkészítheted.  

Hozzávalók:

👉 25 dkg liszt
👉 12 dkg vaj
👉 8 dkg cukor
👉 0.5 teáskanál sütőpor
👉 50 dkg túró
👉 20 dkg cukor
👉 10 dkg étkezési keményítő
👉 5 dl tej
👉 5 db mandarin
👉 4 dl tejföl
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 2 db tojás

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a cukrot, majd a vajat, és gyúrd össze a lehető leggyorsabban. Amikor összeáll a tészta, tedd a hűtőbe 15 percre.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy közepes tortaformát úgy, hogy legyen oldala is. Szurkáld meg villával több helyen, és tedd a sütőbe, majd 180 fokon süsd 15 percig.  
 
Közben készítsd el a krémet. A túrót villával nyomkodd össze, majd add hozzá a kétféle cukrot, a tejet, a tejfölt, a tojást és a keményítőt. Végül forgass hozzá három gerezdekre szedett mandarint. Egyengesd a tésztára, majd süsd bő egy órán át. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. Amikor a belseje megszilárdul, kiveheted a sütőből. A maradék mandarinnal díszítve kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések