Laktató és mégis könnyed fogás készíthető gombából pillanatok alatt, csak meg kell tölteni juhtúróval, majd sütőben megsütni.
A gomba fehérjedús és laktató étel, amelyből raguk, pörköltek, szószok készülhetnek. Húsok mellé is kiváló, akár tejszínes mártásként, akár csak egy kis hagymán megdinsztelve. Ha nem kívánod a húst, akkor a tejszínes gombamártást tésztára vagy krumplinudlira, avagy gnocchira is teheted.
Hozzávalók:
👉 8 fej gomba (csiperke)
👉 200 gramm juhtúró
👉 1 fej lilahagyma (kicsi)
👉 60 gramm sajt (reszelt)
👉 fél csokor petrezselyem
👉 ízlés szerint bors
👉 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A gombák szárait tördeljük ki, mossuk meg a kalapokkal együtt. A kalapokat hámozzuk meg, a szárak végét vágjuk le. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk egészen apróra. A szárakat is vágjuk apróra, majd keverjük össze a lilahagymával.
Egy serpenyőben hevítsünk egy evőkanál olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát és az összevágott gombaszárat.
A petrezselymet vágjuk egészen apróra. A juhtúrót tegyük egy tálba, borsozzuk, tegyük hozzá az összevágott petrezselymet, majd adjuk hozzá a hagymás gombát és jól keverjük össze. A krémet töltsük a kalapokba. Szórjuk meg reszelt sajttal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a gombát sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 30 percig.
0 Megjegyzések