A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kozák Luca széke sütött a forróságtól, de összejött az Eb-döntő


A lengyelországi, toruni fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján a nőknél Kozák Luca bejutott a 60 méteres gátfutás döntőjébe.


Az Eb zárónapján négy magyar versenyzőért szoríthattunk. Nguyen Anasztázia kiesett a 60 méteres síkfutás előfutamában, futamában nyolcadik, azaz utolsó lett 7,50 másodperccel, így elmaradt 7,39-es idei legjobbjától is. Férfi magasugrásban Jankovics Dániel még a csütörtöki selejtezőből bejutott a döntőbe, és itt 219 centit teljesítve a nyolcadik helyen végzett. S már az is nagy szó, hogy a legjobbak között láthattuk, mert 1990 óta nem volt magyar férfi magasugró fedett pályás világ- vagy kontinensviadal döntőjében.

A 2017-es londoni szabadtéri vb-n 110 méteres gátfutásban bronzérmes Baji Balázst 2019 elején súlyos térdsérülése miatt műteni kellett, idén januárban tért vissza, szombaton pedig 60 méter gáton előfutamában a második helyen zárva, idei legjobbján egy századot javítva, 7,70 másodperces idővel jutott tovább az elődöntőbe. Vasárnap a három elődöntős futam közül a másodikban 7,73-mal a harmadik helyen végzett, és ekkor még reménykedhetett abban, hogy időeredményével bejut a nyolcas döntőbe. Ide az elődöntőkből az első két helyezett, valamint idővel ketten kerülhettek be. Baji leülhetett a 7,70-es időt elérő olasz Koua mellé a második számú „forró székre” (hot seat), ahol mindig azok ülnek, akik még éppen bejutnának a döntőbe. Sajnos a harmadik elődöntős futamban a harmadik és a negyedik helyezett 7,69, illetve 7,71 másodperc alatt ért célba, így versenyzőnk kiesett, összesítésben pedig a 10. helyen zárta az Eb-t.

Női 60 méter gáton – ahol ugyanaz a lebonyolítás, mint a férfiaknál – Kozák Luca a második elődöntős futamban harmadik lett 7,98 másodperccel, ez csupán egy századdal gyengébb idő a 2019-es országos csúcsánál, és ő is leülhetett a „forró” székre, az egyes számúra. S a 24 éves, debreceni atlétanőt innen nem lökték le, mi több, az eredményeket összesítve holtversenyben az ötödik helyen került be az esti döntőbe, amit 17.15-kor rendeznek Torunban.

Kozák Luca elődöntője:


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések