A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni, vegán kókuszpuding: krémes kényeztetés növényi italból


A kókusz krémessége és a mandula marcipános íze találkozik ebben a laktózmentes pudingban.


Nem nagy ördöngösség házilag pudingot készíteni, semmivel sem több idő, mint a bolti változatot megfőzni, de biztosan adalékanyagoktól, ízfokozóktól mentes lesz. Ha valamiért nem ehetsz tejterméket - laktózérzékeny vagy, esetleg a vegán étrendet követed -, növényi italból is elkészítheted.

Hozzávalók:

👉 400 gramm kókusztej (konzerv)
👉 130 milliliter mandulaital
👉 2 evőkanál keményítő
👉 80 gramm méz/juharszirup
👉 1 teáskanál vaníliakivonat
👉 1 csipet só

Elkészítés:

Öntsük a mandulaitalt egy tálba, majd keverjük benne csomómentesre a keményítőt. Tegyük félre.

A kókusztejet öntsük egy kis lábasba, melegítük fel, majd keverjük bele a mézet és a sót. Mikor a kókusztej gyöngyözni kezd, adjuk hozzá a mandulaitalos keveréket, folyamatosan kevergetve főzzük, hogy ne legyen csomós. Nagyjából 5 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

Öntsük tálkákba, majd fedjük le alufóliával, hogy ne legyen bőrös a teteje. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések