A citrom, az oregánó és az olívaolaj a görög konyha kötelező elemei, most a krumplit csomagolták teljesen új köntösbe.
A krumplis ételeknek se szeri, se száma, mindig találni új receptet. A görög konyha sült krumplija igazán különleges, ugyanis a citrom és az oregánó íze dominál benne, de a mustárnak és az olívaolajnak is jelentős szerepe van az összhatásban.
Hozzávalók:
👉 1 kilogramm krumpli (sütni való)
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál mustár
👉 4 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál oregánó (őrölt)
👉 125 milliliter extra szűz olívaolaj
👉 ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk hosszában negyedekbe, majd a negyedeket felezzük vagy harmadoljuk el, hogy szép, egyforma hasábok legyenek.
Az összevágott krumplit tegyük egy jénaiba vagy más hőálló tálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, majd az összes többi alapanyagot, alaposan keverjük össze, hogy a szósz mindenhol befedje a burgonyát. Fontos, hogy a krumpli egy sorban legyen, ne fedjék egymást a hasábok.
Fedjük le a tálat alufóliával, majd toljuk a sütőbe. Süssük kb. 30 percig, majd fólia nélkül is további 30 percig, vagy míg teljesen puha és pirult nem lesz.
0 Megjegyzések