A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehérjében gazdag ételek, melyek segítenek a fogyásban


Nem kell állandóan natúr csirkemellet ennünk ahhoz, hogy fogyjunk és izmosodjunk is. A következő ételek szintén gazdagok fehérjében, így bármelyiket is fogyasztjuk, biztosan bomba formába hoznak! – írja a Mindmegette.


SPENÓT

1 csésze (párolt) spenót 41 kalóriát és 5 gramm fehérjét tartalmaz

Popeye kedvenc zöldsége nem csak rengeteg fehérjét, de sok-sok A- és C- vitamint, valamint antioxidánsokat is tartalmaz. Egy csészényi spenótlevélben nagyjából pont ugyanannyi fehérje található, mint egy főtt tojásban – ráadásul a spenót fele annyi kalóriát tartalmaz. A legjobb, ha kissé megpárolod, és nem nyersen eszed, így ugyanis a szervezeted sokkal könnyebben el tudja raktározni a benne található vitaminokat és kalciumot.

SZÁRÍTOTT PARADICSOM

1 csésze szárított paradicsom 139 kalóriát és 6 gramm fehérjét tartalmaz

A paradicsom likopint tartalmaz, ami a tanulmányok szerint csökkenti a húgyhólyag, a tüdő, a prosztata, a bőr és a gyomorrák kockázatát. Ha egy csészényit megeszel a szárított változatból, nem csak rengeteg fehérjéhez, rosthoz, és káliumhoz jut a szervezeted, hanem sok A- és K- vitaminhoz is. Csempészd bele a salátádba, a reggeli avokádókrémedbe, vagy falatozd csak önmagában!

ZÖLDBORSÓ

1 csésze zöldborsó 118 kalóriát és 8 gramm proteint tartalmaz

Egy csészényi zöldborsó gyakorlatilag fedezi a napi C-vitamin szükségleted 100%-át, így az immunrendszeredet szinte azonnal felturbózza. Ráadásul több fehérjét tartalmaz, mint a spenót vagy a szárított paradicsom. Ha teszel egy maréknyit a rántottádba, az valóságos fehérjebomba lesz a szervezeted számára!

A zöldborsó vitaminokban és tápanyagokban gazdag finomság, melyet köretként számtalan étel mellé fogyaszthatunk

BAB

1/2 csésze bab 109-148 kalóriát és 7-10 gramm fehérjét tartalmaz

Csak úgy roskadozik a fehérjéktől, a vitaminoktól és az ásványi anyagoktól, amik a nem csak az izmaidra, de az agyműködésedre is pozitív hatással vannak. Ráadásul mivel lassan emészti meg őket a szervezeted, sokkal tovább önt el a jóllakottság érzése, így később nyúlsz újra étel után.

MANDULA

1/4 csésze mandula 164 kalóriát és 6 gramm fehérjét tartalmaz

A mandula olyan, akár egy természetes súlycsökkentő tabletta. Naponta kb. negyed csészényi is elég belőle ahhoz, hogy segítsen megkönnyíteni a fogyást. Akár az edzőteremben is elrágcsálhatod, ugyanis egy friss tanulmány szerint nagyon felpörgeti a zsírégetést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések