A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezek az üzletek mentesülnek a zárás alól a kéthetes időszakban


Gulyás Gergely csütörtökön a Kormányinfón bejelentette a szigorításokat, eszerint március 8-tól március 22-ig az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak kivételével minden üzletet bezárnak. Ebben az időszakban továbbá a konditermeket is két hétre be kell zárni, sőt minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.


A szolgáltatások körében a zárvatartás természetesen a kaszinókra is vonatkozik, viszont a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak.


A parkok és arborétumok nyitva maradnak, a szabadtéri sporttevékenység engedélyezett abban az esetben, ha biztosított a másfél méteres távolság.

Közben az Országos Kereskedelmi Szövetség arra kérte a kormányt, hogy a fentieken kívül más, nagyrészt az agráriumot és az építőipart kiszolgáló üzletek is nyitva tarthassanak az említett időszakban.

A szövetség a zárás alól a munkaeszközöket kínáló boltokat, a home office-hoz szükséges híradástechnikai üzleteket, az állateledel-kereskedőket, az otthoni karbantartáshoz szükséges barkácsboltokat és a mezőgazdasági alapanyagokat kínáló egységeket mentesítené.


A részletszabályokról és a kereskedelmi szövetség javaslatáról az operatív törzs dönt pénteki ülésén, majd azt a kormány hirdeti ki a Magyar Közlönyben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések