Az egyik legfinomabb rizses köretbe gomba és hagyma kerül, a fűszerezésénél az őrölt fekete borssal érdemes bőkezűen bánni.
A köretek között a rizs mindig másodlagos a krumpli mellett, sokan unalmasnak vélik, pedig nagyon sokféle módon tehető izgalmassá. Az egyik legízletesebb változatban gombával készül, nagyon tartalmas, laktató, vegetáriánusok még magában is fogyaszthatják, köretként pedig mindenféle húshoz - legyen az rántott szelet, sült hús vagy fasírt - remekül passzol.
Hozzávalók:
👉 500 gramm gomba
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 3 darab újhagyma
👉 só és bors ízlés szerint
👉 kevés olaj vagy vaj
👉 1 bögre rizs
👉 2 bögre víz
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon vagy vajon dinszteljük üvegesre (3-4 perc), majd keverjük hozzá a tetszőlegesen felszeletelt gombát, pirítsuk meg.
Miközben a gomba pirul, vizet enged, várjuk meg, míg teljesen elfő alóla (8-12 perc), majd keverjük hozzá a rizst. Körülbelül 2 perc után öntsük rá a vizet, fűszerezzük sóval és borssal, majd lefedve főzzük. Miközben a rizs puhul, keverjük át, majd amikor elkészült (10-20 perc), adjuk hozzá a finomra vágott újhagymát és a petrezselymet.
0 Megjegyzések