A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Életfogytiglanra ítélték a csantavéri mészárosként ismert szerbiai magyar bérgyilkost


Két gyilkosság miatt ítélte életfogytiglanra a szerbiai magyar férfit szerdán a Fővárosi Törvényszék. Az eljárás adatai szerint a 40 éves szerb-magyar állampolgár egy amszterdami kávézóban tarkón lőtt egy horvát férfit 2018 júliusában.

A férfi ezután elhatározta, hogy végez egy magyar kábítószer-kereskedővel, ezért találkozót beszélt meg vele 2018 szeptember 19-én az esti órákra Budapesten, az XV. kerületi Szentmihályi úti bevásárlóközpont és a Szilas-patak közé.

A találkozón elterelte a férfi figyelmét azzal, hogy kábítószernek feltüntetett, valójában cukorhelyettesítő anyagot tartalmazó csomagot adott át neki megvizsgálásra, majd fejbe lőtte. A férfi a külföldi rejtőzködéséhez hamis okmányokat készített és használt. A rendőrség nemzetközi együttműködéssel azonosította az elkövetőt, akit aztán 2019. március 1.-én elfogott a cseh rendőrség.

A férfi ellen a Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, valamint közokirat hamisítás miatt emelt vádat. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A Fővárosi Törvényszék szerdán a vádlottat bűnösnek találta, amiért is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy leghamarabb negyven év letelte után bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, miután az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása, azaz tényleges életfogytiglan érdekében fellebbezett, valamint fellebbezett a vádlott és védője is – tudatta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések