A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyéjszakás zabkása: ha este bekevered, másnap megvan a tápláló reggeli


A zabpehelynek, mogyoróvajnak és a chia magnak köszönhetően rostdús és tápláló lesz a reggelid, biztosan feltölt energiával.


Bevallom, nem vagyok oda a zabkásáért, rengetegfélét főztem, ettem már, de sosem sikerült igazán elnyernie a tetszésemet. A sült zabpelyhen kívül a többi változatot nem tudtam megkedvelni, éppen ezért örültem neki, amikor találkoztam az egyéjszakás zabkása műfajával, gondoltam, adok neki még egy esélyt. Chia maggal kiegészítve, az alábbi ízekkel készítve valami fenomenálisan finom lett, mindenkinek ajánlom, főként azoknak, akiknek eddig fenntartásai voltak a zabkásával kapcsolatban.

Hozzávalók:

👉 1 bögre zabpehely
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 evőkanál chia mag
👉 1 csipet só
👉 2 evőkanál mogyoróvaj
👉 1 bögre tej/növényi ital
👉 2 evőkanál méz
👉 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, mérjük ki az alapanyagokat.

Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a kakaóport, a chia magot és a sót. Öntsük rá a tejet, a vaníliát, adjuk hozzá a mézet - ha szükséges, olvasszuk picit meg - és a mogyoróvajat. Addig keverjük, míg a méz és a mogyoróvaj el nem vegyül benne. Öntsük a zabkását két tálba/pohárba, fedjük le fóliával, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap hidegen, akár gyümölcsökkel megkoronázva kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések