Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Baconös, sajtos töltött tojás: fantasztikus ünnepi előétel egyszerűen


A húsvéti főtt tojások egy részét dobd fel egy kicsit! Ezt az étvágygerjesztő fogást könnyen és előre elkészítheted, tökéletes előételnek és a hidegtálra is.


A főtt tojás önmagában is finom, ám még jobban fogod szeretni, ha a tojássárgát ízesítve visszatöltöd a fehérjébe. Érdemes többféle változatban kipróbálni, jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, sajtok, hagymák, és feldobhatod baconnel is. Ráadásul a díszítés is lehet különleges.  

Hozzávalók:

👉 8 db tojás
👉 4 szelet bacon
👉 3 szál újhagyma
👉 6 szál snidling
👉 2 evőkanél tejföl
👉 1 teáskanál mustár
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd várd meg, míg kihűlnek. A baconszeleteket rakd egy serpenyőbe, és süsd szép pirosra, ropogósra, majd vágd kisebb darabokra.

A tojássárgákat óvatosan vedd ki, arra ügyelj, hogy a fehérje ne sérüljön meg. Törd össze villával, majd add hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustárt, a tejfölt, ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd jól össze. Kanalazd vissza a fehérjébe a masszát, majd rakd rá a bacont. Tálaláskor szórd meg még aprított snidlinggel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések