A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom fehér csokis lávasüti: langyosan a legfinomabb


A lávasüti fehér csokival is mennyei. Fantasztikusan puha, a közepéből pedig kikanalazhatod az olvadt csokit.

 
A lávasüti szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető édesség, intenzív az íze, csodás az illata. Bár elegáns éttermekben is szerepel a kínálatban, otthon is könnyen és villámgyorsan elkészíthető. Lehetőleg jó minőségű fehér csokit használj hozzá. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, langyosan a legfinomabb. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl!

Hozzávalók:

👉 10 dkg fehér csoki
👉 8 dkg vaj
👉 7 dkg porcukor
👉 7 dkg liszt
👉 2 db tojás
👉 1 db tojássárga
👉 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A fehér csokit tördeld darabokra, és a vajjal vízgőz felett vagy a mikróban olvaszd fel. Add hozzá a tojásokat, a tojássárgát és a vaníliakivonatot, majd habverővel keverd össze. Szórd hozzá a cukrot és a lisztet, majd dolgozd simára a tésztát.

Oszd el a masszát négy vajjal kikent tűzálló tálkába vagy szufléformába. Told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 12-14 percig. Akkor jó, ha a sütemények oldala éppen szilárdul, a közepe pedig folyékony. Tálalhatod tejszínhabbal, vaníliafagyival és gyümölcsökkel is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések