A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szlovák kormányfő beígérte Kárpátalját az oroszoknak: Ukrajna nem értékelte a poént


Igor Matovic szlovák kormányfő mind Szlovákiában, mind külföldön is komoly indulatokat gerjeszt az orosz vakcina megvásárlásával, illetve annak kommunikálásával.


A kormányfő a Radio Express műsorában arra a kérdésre, mit ígért az oroszoknak a Szputnyik V vakcináért, azt felelte:

„Kárpátalját ajánlottam nekik Ukrajnában. Mégis mit gondol, mit kellett nekik ígérnem? Nem ígértem nekik semmit, nem akartak tőlem semmit. Hogy lehet az, hogy több vakcinát kaptunk, mint Magyarország? Amikor a kormányban leköptek, a magam útján folytattam tovább. Tudja, néha ehhez a személyiség varázsa kell” – írja a 24.hu.


Kiderült, Ukrajna egyáltalán nem értékelte a poént: Kijevben bekérették a szlovák nagykövetet, az ukrán külügyminiszter pedig nyilvánossá tette, hogy az ilyen kijelentések határozottan negatív hatással vannak a két ország kapcsolatára. Azt üzente, ha már csere, akkor Matovic ajánlja fel az oroszoknak Szlovákia régióit.

A szlovák kormányfő humorizálása többek között azért sem volt vicces, mert az ukránok és az oroszok háborús kapcsolatban voltak a közelmúltban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések