A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Biblia lapjainak megevésére kényszerítettek venezuelai keresztényeket


Legalább négy keresztény férfi szenvedett súlyos sérüléseket, miután arcukat eltakaró tettesek megszúrták őket, és a Biblia lapjainak megevésére kényszerítették őket – tudósít róla a Christianpost egy üldözött keresztényeket segítő szervezet híradására hivatkozva.  Az elkövetők az áldozatok testére késsel kereszteket is véstek.


Nyolc kapucnit viselő férfi támadott meg keresztényeket február 16-án Libertadorban, Venezulában. Az Open Doors üldözött keresztényeket segítő szervezet szerint feltehetően egy drogbanda tagjaihoz köthető a támadás. A városban működik egy keresztények által fenntartott rehabilitációs intézmény, az Open Doors szerint a térségben nem szokatlan jelenség az, hogy

akik a bűnöző életmód elhagyásában segítenek másokat, azok a bűnbandák bosszújának vannak kitéve.


„A támadóink eltakarták az arcunkat és elkezdtek ütni és késsel szúrni minket.” – mondta az egyik áldozat. „Egy X-et vágtak a testünkbe és arra kényszerítettek minket, hogy együnk lapokat a Bibliából.”

Az áldozatok közül négyen már elhagyhatták a kórházat, egyikük azonban továbbra is súlyos állapotban van: két bordája is eltörött, a tüdeje és a feje is komolyabban sérült.

A Venezuelai Evangelikál Tanács nyomozás indítását szorgalmazza, és a támadást a vallás iránti gyűlöletnek tulajdonította – írja a Premier Christian News.

Az Open Doors megjegyezte, bár Venezuela nincsen rajta a 2021-es jelentésükben szereplő legnagyobb mértékű keresztényüldözés ötven országának listáján, Latin-Amerika más országaiban az üldözések egyre nagyobb mértéket öltenek.

Dr. David Landrum, az Open Doors UK igazgatója hozzátette, a jelenlegi helyzet az ország vezetésével is összefügg. „Ez az előre megfontolt támadás a Maduro-rezsim helyi „kollektíváinak” minden jellemzőjével rendelkezik. Ez azt mutatja, hogy Venezuela diktatórikus narkóállammá vált, amely erőszakosan ellenzi az egyház kábítószer-rehabilitációs munkáját. “

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések