A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mehet a dutyiba a Szatymaznál lekapcsolt embercsempész


A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a Pest-megyei férfinak, akit szerdán délután fogtak el öt határsértővel a járművében, Szatymaz közelében - közölte a vádhatóság.


A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított gépkocsival közlekedett, amikor őt az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyén a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatás alá vonták. Az intézkedés során a járműből őt fő, magukat szír állampolgárnak valló utas szállt ki, akik Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A gyanúsított által szállított migráns személyek korábban illegálisan lépték át a román-magyar államhatárt, amelyről a gyanúsított is tudomással rendelkezett, amikor őket gépjárművébe felvette, és velük Magyarország belseje felé indult.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt indult eljárásban a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés-elrejtőzés veszélyére, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésen fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések