Ha ízletes, könnyen összedobható, meleg vacsorára vágysz, a töltött gomba remek választás. A sajtkrémes változatot mindenképpen próbáld ki!
A gomba télen-nyáron jó ötlet, ilyenkor sütve, melegen esik a legjobban, főleg, ha izgalmas töltelékkel is megbolondítod. Fontos, hogy frissen szerezd be, és egy-két nap alatt feltétlenül használd fel. Salátával önálló ételként is kitűnő, de izgalmas köretnek is kiváló. Jó minőségű sajtkrémmel készítsd.
Hozzávalók:
👉 8 db nagyobb fej gomba
👉 20 dkg sajtkrém
👉 10 dkg sajt
👉 3 szál újhagyma
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál zöldfűszerek
👉 1 teáskanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A gombákat tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róluk a vizet, majd óvatosan szedd ki a tönköket. A hagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, rakd hozzá a felaprított tönköket, és süsd öt percig. Keverd hozzá a krémsajtot, majd lazíts a masszán két-három evőkanál tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal, aprított vagy szárított zöldfűszerekkel. A rozmaring, az oregánó, a bazsalikom és a petrezselyem együtt és külön-külön is illenek hozzá.
Töltsd meg a gombát a keverékkel, majd rendezd tepsibe vagy tűzálló tálba. Szórd meg reszelt sajttal, locsold meg olívaolajjal, és fedd le fóliával. Süsd 180 fokon 20-25 percig, félidőben vedd le a fóliát, hogy szép színt kapjon.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések