A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vlagyimir Putyin: a nyugati országok fegyverként használják a koronavírus miatti elégedetlenséget


Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal vádolja a nyugati országokat, hogy Alekszej Navalnij ellenzéki politikuson keresztül akarják megfékezni Oroszország „számos sikerét,” melyek „idegesíteni kezdték” Moszkva ellenfeleit – írja a Voice of America. Putyin hozzátette: ezek az országok "fegyverként használják" az orosz lakosság koronavírus miatti elégedetlenségét.


Putyin a Rosszija 24 televíziónak adott interjút, melyben elismerte, hogy Oroszországban sokat esett az életszínvonal, de a koronavírust okolta emiatt és hozzátette: ez más országokban is hasonlóan történt.

Azt mondta, hogy megérti, hogy az emberek frusztráltak, viszont hozzátette: a Navalnij melletti tüntetéseket „Oroszország ellenfelei kavarták fel,” akik "irigykednek" országának olyan sikereire, mint a Szputnyik-vakcina gyors kifejlesztése. Ezeken a tüntetéseken több százezer ember vett részt, körülbelül 10 ezer embert az orosz rendőrség őrizetbe vett.

„Moszkva ellenségei megpróbálják fegyverként használni a fáradtságot, a frusztrációt és az elégedetlenséget” – mondta Putyin.

A Voice of America arról is írt, hogy független orosz médiaforrások szerint a hétvégén Putyin mellett szerveződött tüntetéseket állami nyomásgyakorlás hatására tartották meg. Ezt a Kreml tagadja.

Nyikolaj Patrusev, Oroszország biztonsági tanácsának vezetője néhány hete mondta azt, hogy a Navalnij melletti tüntetéseket a nyugat szervezte, mert „destabilizálni akarják Oroszországot.” A vezető a mostani tüntetéseket a 2013-2014-es Euromajdan-tüntetésekhez hasonlította, melyek eredményeképpen polgárháborúba sodródott Ukrajna. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések