A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Valami történik, hetek óta világszerte csökken a koronavírus-esetek száma


Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint világszerte csökkennek a covid-esetek, ami egyértelműen a jobb hírek közé tartozik.


A WHO legfrissebb adataiból kiderül, hogy az egész világon egyfajta csökkenés figyelhető meg a koronavírussal kapcsolatos esetek kapcsán. Már a negyedik hete csökkenés figyelhető meg, és ez az elmúlt hét átlagát tekintve 17%-os különbséget jelent.

Az elmúlt többen több mint 3,1 millió új COVID-19 esetet jelentettek világszerte, ami 17%-os visszaesést mutat az előző hét naphoz képest. Október utolsó hete óta nem voltak ilyen alacsonyak a számok.

A CNN cikkéből kiderül, hogy az Egyesült Államokban például 19%-os csökkenést regisztráltak, független attól, hogy az új esetek közül 871 365-öt az államokban regisztrálták, ahol még mindig sokan halnak meg napi szinten.

Amerika mellett Brazília, Franciaország, Oroszország és az Egyesült Királyság is azon országok közé tartozik, ahol a világon a legtöbb új esetet rögzítették. Az összes régió közül Afrikában mutatták ki a legnagyobb visszaesést, ami 22% volt.

A világjárvány kezdete óta eddig legkevesebb 105,4 millió fertőzésről és 2,3 millió halálesetről tudni, mely a covid számlájára írható.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések