A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újraindítás: húszmilliárd forintos pályázati keretemelésről döntött a kormány


A gazdaság-újraindítási akcióterv részeként húszmilliárd forintos keretemelésről döntöttünk a cégek környezetbarát beruházásait támogató pályázatnál. Így már közel ötvenmilliárd forintra bővül az a forrás, amelyből a kis- és közepes vállalkozások energiahatékonysági beruházásokat tudnak megvalósítani – jelentette be a közösségi oldalán Varga Mihály.


A pénzügyminiszter jelezte: a pályázat első fordulójában több mint 1800 vállalkozás kapott közel 28 milliárd forint fejlesztési forrást. A mostani keretemelésnek köszönhetően pedig további kétezer cég részesülhet majd támogatásban. A vállalkozásoknak legalább 1,6 milliós, de akár százmillió forintnyi fejlesztési forrást is elnyerhetnek. Ebből napelemes rendszert telepíthetnek, korszerűsíthetik telephelyük fűtését, hőszigetelését, de kicserélhetik az épületek nyílászáróit is.

– A gazdaság újraindítása során kiemelt figyelmet kapnak a környezetbarát technológiák. Ezek egyszerre csökkentik a vállalkozások költségeit és segítik a magyar gazdaság fenntartható növekedését. A pályázatokat a Széchenyi 2020 honlapján lehet benyújtani – tette hozzá.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések