A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tovább árad a Tisza, Csegénél folyamatos az ügyelet


A lassú árhullám egyébként nem rendkívüli ebben az időszakban.


A Tisza vízgyűjtő területén sok csapadék esett az elmúlt napokban, hetekben, és ez felduzzasztotta a Felső-Tiszát és mellékfolyóit, ez pedig a terület mentén történő közlekedésre is hatással van. A megemelkedett folyó ellepte a hullámteret, víz alá kerültek a parti üdülők, sétányok, rendezvényterek. Tiszacsegére többen kilátogatnak, emlékezve a négy évvel ezelőtti, pontosan 2017. február 13-14-én végigvonuló jégáradatra, amely a csegei kompot és rajta lévő kompost, „Janit” is magával sodorta.

A csegei révnél most is folyamatos ügyeletet tartanak. A napokban és az elkövetkező héten nem várható nagyobb árhullám, jövő hét szerdáig egy lassú emelkedést, majd utána egy lassú apadást prognosztizálnak. Az árral rengeteg szemét, hordalék érkezik, a felső tiszai részen napi 300 köbmétert szednek ki. Ami rendkívülinek számít az idén, az a „hódkár”: nagy mennyiségű, hódok által kidöntött fák úsznak le az árral – mondta el Lévai Zoltán révész.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések