A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tökéletes házi falafel gyorsan és egyszerűen: az isteni vega fasírtgolyó


Az arab konyha nálunk is népszerű húsmentes fasírtját, a csicseriborsóból készülő falafelt házilag is könnyen összeállíthatod.


Humusszal, zöldségekkel, pitával vagy szendvicsbe is isteniek ezek a csicseriborsóból készült fűszeres golyócskák. Az igazi arab falafel, bár valódi munka nem sok van vele, három napig készül: első este áztasd be a száraz csicseriborsót, másnap állítsd össze az anyagokat, és egy napig pihentesd a hűtőben, hogy a massza formázható állagúvá váljon. Végül harmadik nap süsd ki. A csicseriborsóval nyersen dolgozz, ne főzd meg!

Hozzávalók:

👉 50 dkg száraz csicseriborsó
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál római kömény
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 kávéskanál őrölt koriander
👉 1 kávéskanál bors
👉 1 kávéskanál őrölt majoránna
👉 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
👉 1 teáskanál szárított chili
👉 2 teáskanál só
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára áztasd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap reszeld bele a vöröshagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát, a sütőport, a sót és a fűszereket, majd az egészet kisebb adagokban, kevés víz hozzáadásával pépesítsd, amíg teljesen egynemű masszát nem kapsz. Kanalazd egy lezárható edénybe, és tedd a hűtőbe egy napra, hogy az ízek kellőképp összeérjenek, és a massza formázható állagúvá váljon.

Sütés előtt vizes kézzel formálj belőle golyókat, és egy nagyobb serpenyőben forró olajon süsd ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések