A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsis hagymás krumpli sok sajttal és ropogós baconnel a tetején


A felturbózott tepsis krumpli jó laktató, és tele van mindenféle finomsággal. Tedd félre kicsit a diétát, mert muszáj megkóstolni!


Ez a tepsis krumpli nagyon hasonlít a franciák kedvencéhez, a tartiflette-hez, de az izgalmas fogást reblochonon kívül más sajttal is elkészítheted. A brie vagy a camembert is remek választás hozzá. Érdemes a krumplit előfőzni, hogy gyorsabban átsüljön. Amikor repkednek kint a mínuszok, különösen jólesik a meleg és tartalmas fogás. A bor miatt ne izgulj, elpárolog.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 40 dkg sajt
👉 30 dkg szalonna
👉 2 db vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál fehér bor
👉 1 dl tejszín
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és főzd félig puhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és karikázd fel másfél centis karikákra. A szalonnát vágd kis darabokra, és pirítsd meg. Ha szükséges, adj hozzá zsiradékot. Szedd ki a szalonnadarabokat, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a felszeletelt hagymát és a fokhagymát öt-hét perc alatt, majd öntsd hozzá a bort.

A krumplit rétegezd zsiradékkal kikent tepsibe, sózd, borsozd, öntsd le a tejszínnel, a tetejére szórj reszelt sajtot, hagymát és bacont. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt, majd tálald forrón.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések