Ha változatosságra vágysz, készítsd tejszínes szószban a húsgombócokat!
A húsgombócot szinte mindenki szereti. Krémesen, fűszeresen pedig igazi ínyencség. Rizzsel, tésztával tálalva laktató ebéd vagy vacsora lehet. Készíthetsz belőle nagyobb adagot, mert jól bírja a fagyasztást. A szószon nagyon sokat dob a sajt és a friss petrezselyem. Ha a szaftosabb húsokat szereted, sertésből is készítheted.
Hozzávalók 4 személyre:
Húsgombócokhoz
👉 40 dkg darált csirkemell
👉 3 evőkanál zsemlemorzsa
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 teáskanál fűszerpaprika
👉 1 teáskanál só
👉 bors
Szószhoz
👉 10 dkg krémsajt
👉 3 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál liszt
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 fehérbors
👉 szerecsendió (őrölt)
Elkészítés:
A darált húst keverd össze egy tálban a tojással, a zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával. Jól gyúrd össze, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Ha túl laza, rakj hozzá még zsemlemorzsát. Rendezd kevés olajjal kikent tepsibe.
A szószhoz a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel és a krémsajttal, majd adj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát. Öntsd a tejszínes szószt a gombócokra, majd szórd meg jól aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35 perc alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések