A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Száz külföldi illegális síelőt tartóztattak le az egyik osztrák síközpontban


Brit turisták megsértették Ausztria járványügyi szabályait, ugyanis olyan sícentrumokba utaztak el, amelyek zárva tartottak.


Összesen 96 külföldi síelőt vettek őrizetbe a hatóságok, amiért St. Anton városában az egyik szállodában várták, hogy kinyissanak a síközpontok. A jelenlegi szabályozások értelmében a hotelek zárva tartanak, és a sportolni vágyóknak megérkezésükkor kötelező karanténba kell vonulniuk.

St. Anton polgármestere, Helmut Mall szerint a szabálysértők azzal akarták elkerülni a büntetést, hogy azt állították, valójában munkát keresnek, holott egyetlen szabad állás sem szabadult fel a környéken – adta hírül az Independent.

A rendőrség az egészségügyi hatósággal együtt egy összehangolt razzia során pénteken több mint 44 hotelt ellenőrzött. A rajtaütések sikeresnek bizonyultak, ugyanis 96 személyt találtak a szállodákban, akik kivétel nélkül megszegték a bevándorlási törvényeket, ezért 2 180 eurós pénzbírsággal sújtották őket.

Briteken kívül dán, svéd, román, német, ausztrál, ír, valamint lengyel turistákat is ellenőriztek, a legtöbb esetben kötelező covid-tesztet és kéthetes izolációt rendeltek el náluk.

A 9 millió lakosú Ausztriában mindezidáig 413 208 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 7 703-an haltak bele a súlyos szövődményekbe.

Nyugati szomszédunknál karácsony első ünnepén lépett érvénybe a harmadik országos zárlat, azóta a fertőzöttek napi átlagos növekménye 9 ezerről mindössze 1,5 ezerre esett vissza.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések