Hirdessen itt

Szabó Bálint először szólalt meg az eltűnése óta: „Gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam Makó felé”


Nagy port kavaró eltűnése és megkerülése óta, amibe Botka Lászlóék keze könyékig benne lehet, először szólalt meg Szabó Bálint szegedi képviselő.


Február 15-én szegedi otthonából Újszegedre indult, hogy a ligetben lefussa szokásos köreit, mint minden nap. Útközben megállt egy benzinkútnál, ahol megvette a napi sajtót és apró ajándékokat a kislányának – mondta a politikus.

„Az ezt követő 15 óra eseményei miatt személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás” – mondta, hozzátéve: mivel a nyomozást nem akarja akadályozni, ezért erről az időszakról egyelőre nem beszélhet.

A következő esemény, amiről beszámolhat, az, hogy hétfőn este 20 óra körül gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladt Makó felé a Rákosi úton, ahova nem önszántából került. Segélykérő integetésére egy szolgálaton kívüli rendőr állt meg, ő hívott mentőt hozzá. A helyszínen 32 fokos testhőmérsékletet mértek nála, ezért hőtartó fóliába tekerték, melegítő infúziót kapott, illetve a bal karján talált égési sebet ellátták, majd elvitték a makói sürgősségire.

Kihűlés diagnózissal ott folytatták az ellátást a sürgősségi osztály munkatársai, megállapítva, hogy neurológiai kórtünet nélkül, tiszta tudatállapotban volt. A vizsgálatok és a szakszerű ellátást követően – infúzió, vérnyomás csökkentés, tetanusz injekció – a saját felelősségére, rendőrautóval távozott a kórházból – mondta Szabó, aki köszönetét fejezte ki a rendőröknek, mentőknek és a makói sürgősségin dolgozóknek.

Szabó Bálint, független önkormányzati képviselő azt mondta: nem akart megszólalni addig, amíg a hétfői események miatt kialakult felső légúti panaszokkal, lázzal, gyengeséggel járó betegségéből fel nem gyógyul és a családjával fel nem dolgozzák az őket ért traumát. Azért tartott most mégis sajtótájékoztatót, mert, mint mondta, Szeged város vezetése lejárató kampányt indított ellene, valótlanul közölték a város hírportálján, hogy pszichiátrián van, Botka László, a város polgármestere pedig egyenesen gyógykezelésre szoruló személynek nevezte. Ezek Szabó szerint aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás minősített esetei, amelyek miatt mai napon feljelentést tett.

Egyben felhatalmazást adott a Szegedi Tudományegyetemnek, hogy cáfolják a pszichiátriai kezeléséről szóló híreket, illetve nyilvánossá teszi a makói sürgősségin kapott összes leletét. A következő napokat viszont szűk családi körben szeretné tölteni, ezért mindenki megértését kéri.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések