A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.


A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy fiatalkorú fiúval szemben. A rendőrségre 2020. december 11-én 14 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Derék utcában egy fiú megtámadott egy kiskorú lányt, akit megfojtogatott, majd elvette a telefonját.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és nagy erőkkel keresni kezdték az elkövetőt. Két órán belül azonosítottak egy 13 éves helyi fiút, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozók kutatást tartottak az otthonában, ahol az ágymatraca alatt megtalálták az ellopott telefont – írja a police.hu.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 13 éves fiú beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy eszébe se jutott, hogy ilyen következményei lesznek tettének. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség ezen az eseten keresztül is felhívja a figyelmet arra, hogy a fenyegetés, a megfélemlítés, a lopás vagy a zaklatás nem diákcsíny, hanem komoly következményekkel járó bűncselekmény!